Blåbærsaft

1 kg. blåbær
1-2 dl. vand
Sukker

De rensede og skyllede blåbær hældes i en stor gryde sammen med vandet. De bringes langsomt i kog og skal småsnurre over lavt blus, indtil saften er kogt ud af bærrene. Det varer ca. 15 minutter. Så hænges bær- / saftmassen til afdrypning i en saftpose. Når al saften er løbet af, måles den og hældes tilbage i den store gryde. Man tilsætter derefter ca. 200 g. sukker pr. liter blåbærsaft. Sukker og saft gives et opkog under stadig omrøring – til al sukkeret er opløst. Skum saften, tag den af ilden og tilsæt konserveringsmiddel. Hældes rygende varm på rengjorte flasker, der straks lukkes til.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-28 23:05:12

Check Also

Røllike boller

5 dl. vand100 g. smør1 tsk. salt2 spsk. hakket røllike eller syre300 g. mel6 æg …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *