Home / Opskrifter / Slik og bagværk / Blød lakrids

Blød lakrids

Dag 1
Smelt vand og druesukker i en stor gryde, og tilsæt så under omrøring stivelsesblandingen. skru ned for varmen så det bobler stille. Kog massen til den er 115-120° uden låg, og under omrøring. Jo høj ere temperatur, jo fastere lakrids. Massen bliver tykkere og mere gullig. Den brænder ikke på selvom det kan se sådan ud.
Før massen er helt færdigkogt laves gelantineopløsningen. Vandet kommes i en lille gryde og pulveret drysses i under omrøring, og blandingen sættes i vandbad ved 70-80 til gelantinen er smeltet.
Når sukker-stivelsesblandingen har en temperatur på 115-120° , tages den af varmen og afkøles til omkring 90. Så tilsætter man gelantineopløsningen under omrøring. Så tilsættes lakridsopløsningen, og derefter smag- og farvestof.
Dag2
Man strøer sukker ud over lakridsens overside. Så vendes lakridspladen rundt, og sukkerstrøningen gentages. Herefter skæres lakridsen i harlekintern, og man vender igen i sukkeret. Jo længere lakrids erne får lov til at tørre, jo hårdere vil de blive.

Materialer Lakridsopløsning:
80 ml (80 g) vand
80 g lakridsekstrakt L
blandes i en skål, rør i det en gang imellem,
så eventuelle klumper bliver opløst.

Stivelsesblanding:
130 g M.H.M stivelse
100 g sukker
blandes i en skål.

Sukkerblanding:
260 ml vand
625 g druesukker

Gelantineopløsning:
100 ml vand
60 g gelantinepulver
Smag og farve:
½ teske sort farve
2-3 spsk salmiaksalt

Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2001-10-14 14:56:50

Check Also

Snobrød med Smarties

Start med at lave en ganske almindelig snobrøds dej. Når dejen er lavet blandet Smarties …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *