Home / Opskrifter / Mad af planter og frugter / Fuglegræsstuvning

Fuglegræsstuvning

De sprøde fuglegræsblade og stængler indsamles bedst i maj, navnlig efter en regnvejrsperiode, hvor de strutter af saftighed og nemt kan høstes i nærmest overvældende stor mængde.

Efter skylning og rensning hakkes fuglegræsplanterne fint og hældes i en gryde. En god smørklat, lidt purløg og en anelse salt samt peber tilsættes. En smule vand hældes eventuelt ved, men det er nu i reglen ikke nødvendigt. Blandingen skal småsnurre for helt lavt blus i ca. 10 minutter under stadig omrøring. Til sidst tilsættes nogle dråber citronsaft og lidt jævning eller en smørbolle. Stuvningen er fortræffelig som tilbehør til f.eks. oksesteg.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-28 23:08:58

Check Also

Røllike boller

5 dl. vand100 g. smør1 tsk. salt2 spsk. hakket røllike eller syre300 g. mel6 æg …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *