Gransaft

Jeg har hørt om saft lavet af mangt og meget fra naturen, men da jeg hørte om gransaft første gang troede jeg at det var en spøg, og tænkte først og fremmest på, hvordan det mon ville smage at drikke en flaske sæbe med fyrrenåleduft.
Men faktisk er den god nok – saftevand kan virkelig laves af grantræer.

Det første man skal er at samle cirka ½ kilo friske gran-skud. Hvert forår får alle grantræerne nye lysegrønne skud yderst på grenene. Det er dem der skal plukkes og her er den største fare der skal forhindres. LAD VÆRE MED at gå ind på den første granplantage du kan finde, for at begynde at plukke friske granskud – i modsat fald kan det sagtens være dig der ender med at få et skud, når plantageejeren pludselig dukker op mellem træerne. De friske skud må kun plukkes fra grantræer der skal fældes til andet brug end pyntegran og grantræer.

Granknopperne skal skylles i koldt vand, og kommes i en gryde, hvorefter de overhældes med 3 liter kogende vand. Lad dem koge i cirka et kvarter inden du sier knopperne fra saften (husk at det er vandet der skal bruges nu, ikke knopperne). Saften bringes atter i kog og smages til med sukker og citronsaft.

Den færdige saft kan holde sig et par uger i køleskabet, men kan eventuelt fryses ned til senere brug. Ved servering skal saften først fortyndes med vand efter behag.

Materialer ½ kg friske granskud
350 gram sukker
3 liter vand
2 citroner
Inde/ude Indendøre og udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2002-06-01 15:29:00

Check Also

Røllike boller

5 dl. vand100 g. smør1 tsk. salt2 spsk. hakket røllike eller syre300 g. mel6 æg …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *