Home / Lege / Boldlege / Høvdingebold

Høvdingebold

Høvdingebold er en god leg til børn i alle aldre, og er også kærkommen hos dem der ikke normalt er særligt begejstrede for at spille boldspil som fodbold olign.
Til spillet skal der bruges en stor bane med to banehalvdele. Banen skal cirka være på størrelse med en basketballbane, men kan være mindre, hvis antallet af deltagere er begrænset. Hjørnerne og midterlinjen afmærkes med kegler, snor eller lignende.
De to hold placerer sig på hver sin banehalvdel, og en spiller fra hvert hold stiller sig bagved modstanderholdets baglinie. Disse to spillere er “høvdinge”.
Det er høvdingenes opgave, at ramme det andet holds spillere med bolden. Når en spiller er blevet ramt, skal denne spiller stille sig ned bagved baglinien hos sit eget holds høvding, og hjælpe denne høvding med at ramme spillere på banen.
Man er kun ramt, hvis man rammes direkte af bolden fra høvdingen. Hvis den rammer gulvet eller væggen først, eller har ramt en anden spiller, er man således ikke ramt.
Høvdingens eget hold hjælper med at få fat i bolden og kaster den tilbage til høvdingen.
Ingen af spillerne må naturligvis krydse midterlinjen. Gør man det alligevel, skal bolden overdrages til det andet hold.
Spillet er slut når et hold ikke har flere spillere på banen. Man kan selvfølgelig også spille efter tid, således at det hold der har flest spillere på banen når tiden er gået, har vundet.

Materialer En blød bold
Inde/ude Indendøre og udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 10-40
Alder 6-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2002-02-03 14:06:05

Check Also

fang bolden

Hvis man er 3 så er der 1 som er den hvis i er 4 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *