Hylde-sommerdrik

15 store hyldeblomstklaser
1 citron
25 g. citronsyre
1 kg. sukker
½ tsk. Atamon

Hyldeblomsterne skylles godt og lægges i en stor ildfast skål. Citronen skæres i skiver og tilsættes, sammen med citronsyren. Sukkeret opløses i 1 liter kogende vand og Atamonen tilsættes heri. Den varme sukkeropløsning hældes over citronskiverne og hyldeblomsterne. Det hele skal trække i køleskab i ca. en uge. Rør om en gang imellem. Derefter filtreres citronskiverne og hyldeblomsterne fra, hvorefter koncentratet hældes på flaske. Serveres fortyndet 1:4 eller 1:5 med koldt vand tilsat isterninger.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-28 19:45:00

Check Also

Røllike boller

5 dl. vand100 g. smør1 tsk. salt2 spsk. hakket røllike eller syre300 g. mel6 æg …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *