Hyldebærsaft

1 kg. hyldeklaser
2 æbler
3 dl. vand
Sukker
Citronsyre

Hyldeklaserne ribbes og bærrene skylles. Æblerne renses, skrælles og skæres i små firkanter. Hyldebær og æbler hældes i syltegryden sammen med vandet. Det hele bringes langsomt i kog og koges ved svag varme, indtil al saften er kogt ud af bærrene. Frugtmasse og –saft hældes derefter over i saftposen, som hænges til afdrypning. Når al saften er dryppet af, måles den og hældes tilbage i syltegryden. Der tilsættes så 200 g. sukker og ca. 2 g. citronsyre pr. liter saft, som koges op i 5 minutter under stadig omrøring. Skummes godt af, tages af ilden, tilsættes konserveringsvæske og hældes på rengjorte flasker, som straks tillukkes. Kan også sødes med honning i stedet for sukker.
Drikkes afkølet blandet med vand, eller opvarmet som hyldetoddy.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-28 19:49:47

Check Also

Røllike boller

5 dl. vand100 g. smør1 tsk. salt2 spsk. hakket røllike eller syre300 g. mel6 æg …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *