Home / Årstider og Begivenheder / Ceremonier / Indendørs bålsted

Indendørs bålsted

Normalt skriver jeg på disse sider udelukkende om ting som man kan lave med forholdsvis små midler. Derfor skal denne ide også mest fungere som inspiration, hvis man står overfor at skulle bygge en større spejderhytte eller har usædvanligt meget plads derhjemme.

Vi har i vores spejderhytte (www.wigwam.dk) valgt at lave et indendørs bålsted. I midten af spejderhytten har vi et stort uopvarmet aktivitetsrum på omkring 250 kvadratmeter. Her er der almindelige havefliser på gulvet og cirka 6 meters frihøjde til loftet. Hvad var da mere nærliggende, end at udstyre dette rum med et lidt utraditionelt bålsted. Og det er præcis hvad vi har gjort. Opmuret i store brosten og med en specialdesignet emhætte har vi nu et fremragende bålsted så vi uanset vejret, kan lave bålhygge.

Synes du, at det er overdrevet, og intet har med spejderarbejde at gøre? Måske har du ret – men i midten af januar har vi sjældent mulighed for at holde lejrbål på traditionel vis klokken 22 om aftenen. Eller sagt på en anden måde: Der er i hvert fald ikke mange der bliver siddende for at synge sange i halvanden time, når det stormer en halv pelikan og temperaturen er faldet til under frysepunktet.

Som du kan se, er det anderledes på billedet herover. Klokken er lidt over 22, vi er i midten af januar, og det både stormer og sner faktisk udenfor. Alligevel synes alle, at det er hyggeligt at sidde ved bålet.

En ting er helt sikkert: Når jeg engang får en stue eller to på 250 kvadratmeter, så vil jeg i hvert fald også have sådan et bålsted derhjemme. Så kan en brændeovn godt gå hjem!

Materialer Masser af brosten, mørtel, sand, en meget stor emhætte og en høj skorsten.
Inde/ude Udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2007-01-28 20:11:19

Check Also

Fastelavnstøndeslagning for store spejdere

Man tager fastelavnstønden og fylder den med byggeskum af flere gange, så den når at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *