Home / Spil / Brætspil / Kæmpebrætspil

Kæmpebrætspil

Denne ide drejer sig ikke om et konkret spil, men er i højere grad en ide som kan overføres på mange forskellige spil.
At lave en kæmpeudgave af et brætspil, hvor spillerne selv skal være brikker, bringer en helt ny dimension til ethvert spil. Hvor almindelige brætspil typisk er stillesiddende aften-familie-hygge er kæmpeudgaverne pludseligt noget som en stor gruppe mennesker kan være sammen om. Det kræver dog en del forarbejde.
Ludo er et rigtigt godt eksempel på et spil der kan laves i kæmpe-udgave. Få fat i papir (meget store ark eller ruller) samt noget bredt tape (brunt pakke-tape), så du kan lave et “ark” papir på cirka 5 x 5 meter. På dette ark males en traditionel Ludo-bane med kraftige sprit-tuscher.
Når banen er malet (og du husker selvfølgelig alle de specielle felter), skal der selvfølgelig også laves en kæmpeterning. Find en papkasse der er cirka 30-40 centimeter på hver led, beklæd den med papir og mal almindelige terningprikker på den.
Nu er du klar til en omgang kæmpeludo, hvor der snildt kan være 20 spillere aktivt involveret. Og ungerne synes, at det er vældigt sjovt.

Fire-på-stribe, kryds-og-bolle, dam og mølle er andre eksempler på spil der også kan laves i store udgaver. Selvfølgelig kunne det også gælde for skak og kinaskak, men det er formentlig næppe egnet til det lidt yngre publikum.

Materialer Papir i meget store stykker, gerne i ruller
Sprittuscher i forskellige farver
Tape
En passende papkasse
Inde/ude Indendøre og udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2002-06-01 14:24:42

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *