Kogt gederams

Så snart et stykke skov er blevet ryddet vrimler gederamsen op, for at forsvinde igen når lyset svinder med opvæksten af ny skov.
Gederamsen smager godt og mildt, med den skal plukkes allerede i maj, lang tid før den blomstrer, så man skal kunne kende planten på bladene.


Sådan ser gederamsen ud sidst i maj. Bladene er lancetformede, glatte og bløde.


Den skyder oftest op i så rigelige mængder, at man på få sekunder kan plukke en ordentlig håndfuld.


Skuddene koges i vand i få minutter og spises med smør og salt. De smager glimrende.


Således ser gederamsen ud, når den blomstrer i juli.

Tekst og billede bragt med tilladelse af Bjørli Lehrmann, Vestre Hus

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre og udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2004-08-02 22:43:48

Check Also

Røllike boller

5 dl. vand100 g. smør1 tsk. salt2 spsk. hakket røllike eller syre300 g. mel6 æg …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *