Home / Opskrifter / Diverse / Logan-brød

Logan-brød

Loganbrød har sit navn fra en bestigning af det nordamerikanske bjerg “Mount Logan”, hvorfra det blev opfundet som proviant. Det var der en nordmand, der opdagede, og han importerede ideen til Norge.

Loganbrød er godt at have med, da det indeholder mange kalorier. Det er godt som nødproviant og på længere ture, da det har en lang holdbarhed. Der er flere opskrifter på loganbrød, her er et eksempel.

Opskrift:
500 g fuldkornsmel
300 g almindeligt hvedemel
120 g soyamel
130 g kokosmel
200 g fuldkornsrugmel
2 tsk salt
100 g tørret, hakket abrikoser
100 g hakkede nødder
100 g rosiner

Alt ovenstående blandes, og følgende varmes sammen og røres i:

150 g margarine
100 g honning
125 g druesukker
5 dl mælk (evt. lidt mere)

Dejen røres godt sammen og bredes ud i et ca. 2 cm tykt lag på en smurt bradepande.
Brødet skæres i 6×3 stykker, inden det bages (det er umuligt bagefter).
Brødet bages i en time ved 180 grader. Portionen rækker til 8-10 måltider (1 pers).

HUSK at tørre brødet godt (helst flere dage)inden det pakkes i poser (gerne stofposer)da det ellers kan mugne.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2002-10-02 17:10:03

Check Also

Fremstilling af tandpasta

Det er vigtigt at forstå, hvad det er for ting vi putter i munden, og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *