Home / Lege / Bordlege / Memory med morse

Memory med morse

Dette er et memory-spil med morsekoder. I den vedlagte fil herunder (Morsespil.pdf) finder du hele alfabetet og deres tilhørende morsekode. Print siderne ud på kraftigt papir, og skær dem ud i de enkelte brikker med en hobbykniv. Det kan anbefales at anskaffe nogle karton-kartotekskort i den lokale boghandel, og klæbe brikkerne på sådanne kort. Så holder spillet meget bedre.

Spillet spilles som almindeligt memory, med vilkårligt antal deltagere, enten enkeltvis eller i hold. Alle kortene lægges ud på et bord med bagsiden opad. Deltagerne (eller holdene) skal på skift vende 2 kort. Vendes 2 kort der hører sammen har man et stik, som deltageren tager ud af spillet. Denne deltager må herefter prøve at vende 2 nye kort. Når der ikke vendes 2 sammenhørende kort, vendes kortene igen med bagsiden opad, og turen går videre til næste deltager.

Bemærk:
På bogstav-kortene i spillet er der desuden skrevet en lille “morsekode-husker”. Morsekode-huskeren er et ord der starter med samme bogstav som det bogstav den skal hjælpe med at huske morsekoden for.
Fx. bogstavet B. Her er morsekode-huskeren “bOn-de-fan-ger”. Ordet er med vilje skrevet på denne måde, for at fremhæve stavelserne i ordet. De stavelser der indeholder et O, svarer til en streg i morsekoden. De andre stavelser er naturligvis en prik. For bostavet B er morsekoden således streg-prik-prik-prik.

Materialer Kartonkort
Hobbykniv
Lim
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 2-100
Alder 10-100
Varighed 30
Skrevet af Jan, 2005-08-16 16:32:19
Morsespil.pdf

Check Also

Skydning

Et af mine tilbagevendende emner gennem årene som spejderleder, har været ting der kan flyve. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *