Home / Fester / Øl-lege / Meyer

Meyer

“Meyer” er et alle tiders øl spil for stille og rolige øldrikkere. Her fokuseres på det sociale samvær og ikke så meget på hvem der brækker sig først. Altså et typisk MILDT spil.

Hver af deltagerne får en terning, som placeres så 6´eren vender opad. Det ene raflebæger stilles på bordet med bunden i vejret. De 2 terninger placeres ovenpå og det andet raflebæger sættes nedover og fungerer dermed som låg. Første deltager (den person der har længst hår) ryster bægerne, løfter låget (uden at de andre kan se hvad terningerne viser!!) og kigger så på terningerne. Den højeste ternings øjne symbolisere ti´erne og den laveste en´erne.
Det gælder nu om at slå det højest mulige slag. Det højeste slag er 1 & 2 som er “Meyer”, derefter kommer 1 & 3 som er “Lille Meyer”. Efter disse to kommer to ens hvor to 6´ere er højest og to 1´ere er de laveste. Så kommer 65, 64, 63, 62, 61, 54, 53, 52, 51, 43 osv. Første spiller slår fx. 64 og sender så bægerne videre til næste spiller uden at ryste bægerne. Man siger så, at man har 64 og den næste spiller har så to muligheder: 1) Det øverste bæger (låget) løftes. Hvis slaget ikke stemmer overens med det der er blevet sagt, sendes bægeret tilbage til “løgneren” som sætter sin terning én ned (fra 6 til 5) og drikker 1 tår. Hvis slaget stemmer overens med det der er blevet sagt den der løfter bægeret sin egen terning ned med en og drikker selv 1 tår. 2) Han kan også tro på slaget og forsøge at slå det samme slag eller højere som så igen sendes videre til næste deltager. Hvis han ikke slår over det antal øjne som spilleren før har sagt, kan man enten lyve eller ryste bægerne og sende dem videre med beskeden: “Det samme eller højere end 64 (det første spiller slog)” uden selv at se dem. Man fortsætter spillet til sidste spiller får sin tælle-terning ned på 0. Vinderen er selvfølgelig den spiller der formår at have sin terning tilbage til sidst. Hver gang en spillers terning når 0 drikker denne 6 tår (en halv øl) og de andre fælles-skåler. Man kan selvfølgelig udvidede drikkeraterne alt efter lyst og behov.

Materialer 2 raflebægere
Mindst 4 terninger
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2004-01-28 10:24:53

Check Also

Øl Trivial Pursuit

Alle personer starter med hver sin brik (man kan eventuelt spille i hold). Hver gang …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *