Home / Løb / Temaløb / Rasmus Radiomus løb (12 poster)

Rasmus Radiomus løb (12 poster)

Dette løb er et Rasmus Radiomus løb, der handler om udvalgte byer i Danmark.

——-
Post 1.
Historie:
Rasmus har været ude at sejle for at nå til Kalundborg. Der var en masse rare mennesker ombord på færgen. Der var slet ingen der trådte på Rasmus.
Rasmus går en tur langs kajen, for at finde ud af hvad man laver i Kalundborg. Han er så heldig at møde nogle sømænd, som skal have hjælp til at binde nogle knob. Kan I hjælpe Rasmus?

Opgave:
Patruljen skal binde flagknob, dobbelt halvstik, tømmerstik, råbåndsknob og hesteknude. Hesteknuden skal forefindes på posten, så minierne kan se den.

Materialer:
11 knobbånd

——-
Post 2.
Historie:
Da Rasmus kommer op på hovedbanegården i København smutter han lige hen til sin mor og far som bor i hjørnet af chokoladebutikken. Hos hans mor og far er også hans Fætter Tivolimus på besøg. Han fortæller om de mange forskellige sjove ting der findes i Tivoli. Rasmus kunne godt tænke sig en tur derover. Det hele ender med, at Fætter Tivolimus og Rasmus Radiomus tager en tur i Tivoli.

Opgave:
Minierne skal kaste med redningsreb efter en plade med huller med forskellig størrelse som giver forskellige pointtal. Der gives 20 kast pr. patrulje.

Materialer:
2 redningsreb, plade med huller

——-
Post 3.
Historie:
Puha, toget kører stærkt til Fakse. Fakse ligger lidt sydøst på Sjælland. Rasmus har aldrig været i Fakse før. Han ved ikke rigtigt hvad han skal lave, men beslutter sig for at gå en tur rundt i byen. Måske møder han nogen han kender.
Det gør Rasmus nu ikke, men han kommer til en stor fabrik, som laver sodavand. Nu spiser Rasmus jo kun båndsalat, så måske kan I hjælpe ham med at finde ud af hvilke sodavand der er.

Opgave:
Smagskimsleg med sodavand. Minierne skal have bind for øjnene. Husk at fortælle minierne at de ikke må tale sammen, mens de smager sodavand. Hver mini i patruljen skal smage de 10 sodavand. Når alle har smagt alle sodavand, skal patruljen kunne nævne så mange sodavand som muligt i vilkårlig rækkefølge.

Materialer:
Forskellige sodavand (fx appelsin, cola, citron, grape, dansk vand, hindbær, sport, ananas, abrikos, sprite). Der er til 10 personer i en almindelig sodavand.
Ekstra tørklæder, snapseglas (1 pr. deltager)

——-
Post 4.
Historie:
Da Rasmus når Maribo har han lyst til en tur på landet. Der skulle jo være så dejligt på landet. Rasmus er lidt bange for hvad han møder, da han jo ikke kan lide mus. Efter et stykke tid når Rasmus Knuthenborg Dyrepark. Der findes en masse forskellige dyr. Maske kan I finde nogle forskellige dyr, som ikke findes i Knuthenborg.

Opgave:
Patruljen skal finde så mange forskellige smådyr/insekter (døde eller levende) som muligt på 5 minutter, og putte dem i det dertil indrettede glas. Patruljen skal herefter navngive dyrene. Husk at lukke dyrene ud igen bagefter.

Materialer:
2 syltetøjsglas med låg.

——-
Post 5.
Historie:
Det er nu sjovt at sejle, synes Rasmus. Tænk, vi har så mange små øer, man kan sejle til. Rasmus kunne godt tænke sig en dag at sejle rundt om Fyn.
Da Rasmus lander i Svendborg går han en tur ned på lystbådehavnen. Måske sker der noget sjovt. Rasmus ser på de mange forskellige flag de mange lystbåde har på. Han kan ikke helt finde ud af hvor de kommer fra. Måske kan I hjælpe ham.

Opgave:
Patruljen skal lave flag af samlesæt. De skal have at vide, at de skal lave flagene for Danmark, Sverige, Norge, Finland, Grønland, Færøerne, Island, Tyskland, England og Schweiz.

Materialer:
2 x samlesæt af karton

——-
Post 6.
Historie:
Det var en kort tur op gennem Fyn til Danmarks tredie største by.
Rasmus ser en som han kender gå hen ad gaden. Det er Bibi Biblioteksmus. “Hvad laver du her?” spørger Rasmus. Hun fortæller lidt om, at i Odense boede en af Danmarks allermest kendte forfattere. Bibi har også fundet nogle små afsnit af forskellige eventyr. Kan I hjælpe Rasmus med at finde ud af hvad eventyrene hedder og hvem der har skrevet dem.

Opgave:
Der læses brudstykker fra 4 forskellige eventyr af H.C. Andersen. Patruljen skal gætte navnene på eventyrene og hvem der har skrevet dem.

Materialer:
4 eventyrbrudstykker af H.C. Andersen (fx Fyrtøjet, Den grimme ælling, Pigen med svovlstikkerne, Ole Lukøje).

——-
Post 7.
Historie:
Nu er Rasmus nået til Horsens. Han synes det er rart at være i Jylland igen. I Horsens sker der mange forskellige ting som Rasmus gerne vil optage. Han går op til Radio Horsens og låner en båndoptager, som han kan tage med rundt i byen. Rasmus har som bekendt nogle enormt store ører og kan høre en masse lyde. Kan I gætte hvilke lyde han har optaget?

Opgave:
Patruljen skal høre 10 forskellige lyde og skal derefter gætte hvad lydene er.
Minierne skal høre alle lydene inden de gætter og de må ikke snakke sammen mens de lytter.

Materialer:
Bånd med 10 lyde, båndafspiller med batteri

——-
Post 8.
Rasmus er nu nået til det sted som nogen kalder Danmarks smukkeste sted. I Silkeborg findes en masse søer og åer. Rasmus kunne godt tænke sig at komme over på den anden side af bredden på en stor å, som han ikke kan springe over. Christian er der ikke til at hjælpe ham, men måske kan I bygge noget til Rasmus Radiomus.

Opgave:
Patruljen skal svare på hvad Danmarks længste å hedder.
Patruljen skal lave en A-buk så man kan komme over åen. Opgaven SKAL nåes på 10 minutter, evt. med lidt hjælp. De skal ikke nå at binde besnøringerne op igen når de er færdige (det er dommernes opgave).

Svar:
Gudenåen er Danmarks længste å.

Materialer:
6 rafter, 6 besnøringsreb, 2 lange tov

——-
Post 9.
Historie:
Thyborøn ligger helt ude ved Jyllands vestkyst. Det blæser meget derude og der er store bølger på vandet. Rasmus møder en lystfisker, som forsøger at fange fisk til aftensmaden. Det er godt, at man ikke er en fisk, tænker Rasmus. I skal nu hjælpe lystfiskeren med forskellige ting, blandt andet at fange de fisk som flyder oven på vandet.

Opgave:
Patruljen skal fange flamingofisk i søen. Fang så mange som muligt på 7 minutter. De fisk der fanges skal ikke ud igen. Såvidt muligt skal alle i patruljen prøve at fange fisk.

Materialer:
10 flamingofisk med ring, 1 fiskestang med “krog”, reb til afgrænsning af vandareal, gummistøvler eller bare ben til dommerne.

——-
Post 10.
Historie:
Nu kan man ikke komme længere nordpå i Danmark. Rasmus vil ud og se hvor og hvordan de 2 vande mødes. Der er langt derud, men endelig finder han en bus der kører derud. Rasmus synes der er meget flot på Skagen. På Skagen har der boet en masse kendte mennesker, som har lavet forskellige kunstværker. Kan I også lave et kunstværk ved hjælp af forskellige ting?

Opgave:
Patruljen skal lave et kunstværk af karton, lim og naturmaterialer. Patruljens navn skal skrives på værket, som dommerne opbevarer indtil løbets afslutning.

Materialer:
Karton, lim, muslingeskaller, tang, sand

——-
Post 11.
Historie:
Ålborg er også en stor by, synes Rasmus Radiomus. Ålborg har en masse gamle huse man kan kigge på. Rasmus går rundt for at finde nogen han kender. Pludselig kan Rasmus ikke finde banegården. Han ved han skal gå mod nord, men hvordan finder han det og hvordan kan han være sikker på at det er rigtigt. Kan I hjælpe Rasmus?

Opgave:
Patruljen skal lave en kompaslagkage og nævne tommelfingerreglerne for hvordan man finder de forskellige verdenshjørner. De skal også vise i hvilken retning verdenshjørnerne ligger på Danmarkskortet på bagsiden af deres løbskort.

Svar:
Mos på nordsiden af træstammer, myretuer er bygget på sydsiden af træer, kirketårne vender mod vest, træerne vender med øst, solen står op i øst, solen går ned i vest.

Materialer:
2 kompaslagkager

——-
Post 12.
Historie:
Århus er Danmarks 2. største by og der er en masse biler og busser inde i midten af byen. Rasmus vil godt et sted hen hvor der ikke er så mange mennesker og biler. Han går hen mod en park som ser hyggelig ud. Rasmus Radiomus finder en masse planter i parken. Kan I finde også finde nogen og navngive dem?

Opgave:
Patruljen skal finde 10 forskellige planter/blade på max. 5 minutter. Patruljen skal herefter navngive dem.

Materialer Ingen
Inde/ude Udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 8-10
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2001-12-30 18:37:26

Check Also

Metaldetektorskattejagt

Denne skattejagt er ikke billig, da det kræver en metaldetektor. Måske kan man låne sig …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *