Home / Løb / Natløb / Røver og Gidsler

Røver og Gidsler

Dette er en form for stjerneløb.
Historien: Nogle røvere har begået et bankrøveri og de har gemt pengene i 4 sportstasker, gemt på 4 gårde(eller garager) omkring spejderhytten. For at få spejdernes opmærksomhed, kidnapper de én af ungerne, som de så vil beholde ind til pengene er fundet. For at andrer ikke skal kunne finde pengene har røverne gemt fire opgaver i hytten, som røveren vil fortælle om. Hver opgave skal lede til en sportstasek, og én opgave ad gangen. (altså 1. opgave løses og 1. sportstaske afhentes på pågældende sted, osv.)

Lad en ukendt komme og kidnappe et barn(på den ikke brutale måde) Sørg for at holde barnet ude af syne, mens der bliver aftalt med barnet, at det skal kidnappes. Bortføreren tager så barnet med ind i bilen, evt. sammen med en anden leder. Barnet skal give lyd fra sig evt. skrige, og de andre unger skal helst se bilen JORDE af sted. Lad ungerne gå og være ude af sig selv lidt, og lad så bortføreren ringe og forlange at de løser opgaven, og finder den første sportstaske inden 45 min. er gået. Det samme gøres med de andre tasker. (tiden er underordnet, man kan ikke regne med at de kan gøre det på 20 min.) Lav evt. udveksling med leder og barn under halvvejs. Når alle penge er fundet, skal ungerne udveksle penge for leder/barn. Dette gøres ved at kidnapperne holder bilen, så det lange lys peger mod ungernes øjne. Her skal så udveksles lige over. Røveren må gerne gøre det lidt dramatisk.

Materialer 4 sportstasker med penge i. (man skal fylde taskerne op med falske penge. Klip nogle pengesedler ud fra kopien, og saml så en masse kulørte blade. Spørg en trykker, eller grafikker, om ham ikke vil klippe de kulørteblade ud, så de passer med sedlerne)

En aftale med 4 gårde om at der godt må komme et hold spejdere for at afhente taskerne.

Aftale med nogle, for spejderne ukendte, venner, der kan være røvere, både dem der kisnapper og dem der ringer.

4 opgaver der kan vise til sportstaskerne. Fx kompasgrader, morsekoder osv.

Udklædningstøj til røvere, inklusiv pistoler af plastik.
Lederne må gerne være lige så dramatiske som røverne, altså bekymrede, og nogle kører måske ud for at lede, mens én eller to ledere bliver hjemme…

Inde/ude Udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ikke andet end at røveren skal kører lidt vildt væk, efter bortførelsen, og at barnet skal skrige ud af vinduet.
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Thomas Jensen, 2002-06-04 00:15:44

Check Also

natløb

hej.Et natløb for de små (ca 7-10 år) kan være et indflueløb. Børnene får lidt …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *