Home / Lege / Samarbejdslege / Samarbejdslege

Samarbejdslege

Flasken
3 spejdere arbejder sammen. Midten af et stykke snor bindes om halsen på en flaske, som fyldes med vand. En anden snor bindes fast nederst på flasken. Fyld vandet i en beholder, der står på jorden.

Materialer: Spand, flaske og snor.

Så vender vi
Patruljens fødder bindes sammen, så den står i række ved siden af hinanden. Alle får et krus vand i hånden. Drej 180 o uden at spilde.

Materialer: Krus, vand og snor

Kæmpeknuden
Deltagerne står i en stor rundkreds. Armene rækkes frem og alle søger ind mod midten hvor de tager fat i et par vilkårlige hænder. Når alle har fat i nogen, forsøges at kludre op igen, uden at slippe hinandens hænder. Kan det lykkes at ende i en stor rundkreds?

Papircollage
Hvert patruljemedlem får en bestemt farve papir. Opgaven går ud på at lave en farvecollage over et bestemt emne. Patruljen skal uden at tale sammen løse opgaven. Hver deltager må kun bruge sin farve papir.

Materialer: Forskellige farver papir karton og lim

Tandstikkerleg
Pigerne deles i hold, som stilles på række. Tandstikken tages i munden. Den første i rækken udstyres med en lille gardinring. Det gælder nu om at få ringen ned i den anden ende af rækken, fra tandstik til tandstik. Der må ikke bruges hænder. Tabes ringen begyndes forfra.

Materialer: 1 tand- eller tændstik pr. person og lille plastikgardinring pr. hold.

Puslespil
Hver deltager får et puslespil. De er nøjagtig ens, men i forskellig farve. Uden at tale sammen bytter I brikker, så puslespillet tilsidst igen er helt, men ikke to ens farver ligger ved siden af hinanden. Det gælder om at hjælpe ikke modarbejde hinanden.

Materialer: 1 puslespil i forskellig farve, men ens,pr. holddeltager.

Radiobiler
Deltagerne står i en kreds, parvis bag hinanden. Den forreste er radiobil og har lukkede øjne. Den bagerste styrer bilen med åbne øjne. Man styrer ved at klappe “bilen” på højre eller venstre skulder. En morderbil udpeges ved hemmelig lodtrækning. Når dræberbilen støder ind i andre biler, døer man og går ud.

“Fodbold”
Patruljen lægger sig på række ved siden af hinanden. Hvert hold får en oppustet ballon, som på et givet signal skal vandre ned gennem rækken, blot ved hjælp af fødderne. Put evt. en opgave i ballonen, det er sjovt at modtage opgaver på forskellig måde. Eller punkter ballonen ved enden og brug det som “startskud” til en ny opgave.

Materialer: 1 ballon pr. hold

Indisk madrasvending
2 hold med hver 2 personer, får udleveret en skumgummi el. luftmadras pr. hold. Det gælder nu for holdet om at få madrassen vendt hurtigst muligt, så deltagerne står på madrassens anden side, efter vendingen. Under vendingen skal de blive på madrassen…. ingen fødder må røre jorden. Holdene begynder samtidigt.

Materialer: 1 madras pr. hold

Fod og håndstand
2 hold à 3 personer. Deltagerne gøres klart at de nu består af 3 hoveder, 6 arme og 6 ben. Holdene skal på given kommando placere forskellige antal kropsdele på gulvet. F.eks.: 5 ben 2 arme og 1 hovede. Holdene må selv finde ud af hvordan de vil løse opgaven.

Materialer Se under de forskellige lege
Inde/ude Indendøre og udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Bente Henriksen, 2004-06-26 07:43:07

Check Also

Atomer i udvikling

Man skal være mange om denne leg. Antallet er ligegyldigt, bare man er mange. Der …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *