Sanselege

Følelotto
Lav et billedlotto hvor alle tingene er ophøjede så man kan føle hvor brikkerne skal ligge. Spilles som alm. billedlotto, blot skal man kun føle sig frem. Det kan tage lang tid at spille det.

Materialer: Karton, lim, stof af forskellig slags, clips, sandpapir, mønter…………….osv.

Lydmur
En af jer stiller sig i midten af en rundkreds med bind for øjnene. En af jer lokker hende nærmere med en lyd, I selv laver, men så snart lyden laves af en anden person, går hun efter denne lyd. I skal være så opmærksomme, at hun aldrig går ind i den der giver lyd.

Lyd-sporleg
Hver patrulje vælger en lyd, f.eks. knips, klap osv. En fra hver patrulje får bind for øjnene og skal nu gå en længere strækning efter sin lyd for til sidst at indhente den. Lad evt. en seende følge med, hvis hun er utryg.

Det banker
Patruljen lægger sig på gulvet med lukkede øjne. Patruljelederen bevæger sig rundt i rummet og laver lyde, f.eks. banke i bordplade, på væg osv. Hvilke lyde hørte I?

Hvor kommer lyde fra?
Opstilling i kreds. En spejder i midten med bind for øjnene. Deltagerne i kredsen skiftes til at klappe i hænderne. Kan spejderen i midten pege i den retning lyden kommer fra?

Materialer: 1 tørklæde

Har du næse for det?
Fyld 10 glas med ting der lugter stærkt. Deltagerne får bind for øjnene og gætter eller skriver ned, alt efter alder. De stærkeste lugte skal sidst i rækken. Brug f.eks.: Tandpasta, kaffe, citron, parfume, eddike, karry, kanel, løg, romessens, appelsin, banan, kokos.

Materialer: Tørklæder – glas med stærktduftende ting.

De lange næser
På et givet tidspunkt får spejderne besked på at finde de 20 steder, der er gnedet med løg. Så er det bare med at pudse næsen og gå i gang med snuseriet. Aflevér en seddel med angivelse af stederne.

Materialer: Løg

Hvad lugter du af?
Kludene vædes parvis med en stærktlugtende væske, det må ikke være kemikalier, der kan ødelægge tøjet. Spejderne vælger hver en klud, som lægges på skulderen. Nu gælder det om at lugte sig frem til sin partner, altså den der lugter af det samme.

Materialer: 1 klud pr. spejder, en stærktlugtende væske pr. par Egnede lugtstoffer kan f.eks. være: Skyllemiddel Eddike Salmiakspiritus Sprit

Tampen brænder
Leges som almindelig tampen brænder, dog er tingen der skal findes en appelsinbåd og den skal naturligvis findes med bind for øjnene ved hjælp af lugtesansen.

Materialer: Appelsin Tørklæder

Materialer Se under de enkelte lege
Inde/ude Indendøre og udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Bente Henriksen, 2004-06-26 07:38:10

Check Also

føle/sanseleg (skib)

En person sættes med bind for øjnene i et hjørne. De andre personer skal nu …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *