Home / Opskrifter / Diverse / Rygeost

Rygeost

Mælken lunes og kærnemælken røres i. Mælkeblandingen dækkes til og står lunt et døgns tid indtil den er blevet tyk.

Et stykke køkkenrulle lægges i en si, og mælkemassen hældes i sien og står køligt et døgn til. Den tynde væske, der løber igennem (vallen) kan smides væk.

Ostemassen røres godt igennem med lidt salt og peber og lægges tilbage i sien på et stykke køkkenrulle, og for at det hele ikke skal blive griset for meget til, dækkes massen med endnu et stykke køkkenrulle.

I en gammel blikspand laves et hul i bunden. Sæt spanden på et par mursten eller brændestykker, så hullet kan få luft. Fyld spanden med halm og sæt ild til.

Når ilden har godt fat kvæles den med friske brændenælder (plukket med en plasticpose eller arbejdshandske på hånden).

Sien anbringes foroven i spanden og der lægges låg på. Et kvarter til tyve minutter efter kan der drysses med kommen og gerne masser af klippet purløg.

Serveres på smørsmurt groft rugbrød eller søde engelske kiks. Er også god på fladbrød eller tynnbrød lavet på bål.

Materialer 2 liter frisk mælk
1/4 liter kærnemælk
Salt og peber
Purløg, kommen
Groft rugbrød eller søde engelske kiks
Stor håndfuld friske brændenælder
Halm (bedst med havre)
1 gammel blikspand med låg
1 trådsigte eller fintmasket hønsenet (ikke galvaniseret)
1 dobbelt stykke køkkenrulle
Inde/ude Indendøre og udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2001-07-25 13:29:44

Check Also

Fremstilling af tandpasta

Det er vigtigt at forstå, hvad det er for ting vi putter i munden, og …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *