Home / Årstider og Begivenheder / Jul / Peberkagehuse

Peberkagehuse

Bagnig af peberkagedej/julehygge.

Materialer 300 g margarine
3 dl sukker
3 dl sirup
4 tsk pomeransskal
3 tsk kanel
2 tsk nellike
2 tsk ingefær
3 æg
2 tsk natron
1 tsk salt
ca 16 dl hvedemel
Margarine,sukker,sirup og krydderierne koges og piskes til skum (el-pisker). Et æg af gangen tilsættes under piskning (varme under 40c). Resten tilsættes. Næste dag udrulles tynde plade og skæres gavle,sider,tag,skorsten,stiger,juletræ,grise mm efter egen
skabelon. Steges 225c ca 5min. Stykkerne samles med smeltet (varmt brunet sukker i stegpande).Pyntes med glasur :Æggehvide/flormelis (tykt, så man får istapper ved tagrenden. Sidst og sjovest masser af forskelligt slik
“limes” med glasur. Flormelis gennem sigte som sne og pakkes ind i gennemsigtig folie. Spises efter JUL!!
Billeder kan ses :http://groups.msn.com/Marjaogfamilien
God Jul.
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Giv Jer god tid og pas på fingrene med det varme sukker!
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Marja Jørgensen, 2002-11-28 11:48:46

Check Also

Hybenkonfekt

250 g hybenmasse (rensede formalede hybenskaller) 100 g smør 1 dl havregryn 1 dl honning …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *