Home / Opskrifter / Bålmad / Urtefrikadeller

Urtefrikadeller

Disse frikadeller er beregnet til at stege over bål – f.eks. på en olieret bageplade.

Løgkarse



Skvalderkål



Brændenælde
Start med at plukke en stor skål af forårets friske urter. Ud over dem, der er vist her, kan også bruges planter som mælkebøtte og fuglegræs.
Er det ikke tidligt om foråret, bør man kun tage de nyeste blade. Brændenælder kan slås, så kommer der fine nye topskud.
Urterne hakkes sammen med løg – halvt urter og halvt løg – gerne i en foodprocessor. Et par æg tilsættes og derefter røres knust cornflakes i til konsistensen er ret fast. Tilsæt så lidt olie, salt og peber.



Nu lægges dellerne på bagepladen over bålet med en ske og steges til de er gyldne – eller kulsorte 😉
De smager bedre end man skulle tro.


Tekst og billede bragt med tilladelse af Bjørli Lehrmann, Vestre Hus

Materialer Friskplukkede Urter
Løg
Æg
Cornflakes
Olie
Salt
Peber
Inde/ude Udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2003-06-29 11:48:18

Check Also

Fisk på bål

Jeg har efterhånden skrevet en del artikler om tilberedning af fisk, men endnu har jeg …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *