Agernkager

Agernmel fremstilles på følgende måde:
Agernskallerne bankes i stykker og fjernes med fingrene, hvorefter agernkernene koges igennem, for at fjerne så maget som muligt af garvesyren. Herefter ristes kernerne godt på en varm pande – det tager tid – hvorefter de males i en blender.






Opskrift på agernkager:
120 g blødt smør
60 g flormelis
90 g hvedemel
120 g agernmel
30 g smuttede, hakkede mandler
Flormelis til pynt

Rør smør og flotmelis sammen og pisk blandingen luftig. Tilsæt hvede- og agernmel samt mandler og saml dejen.
Tril en pølse og skær den i skiver. Skiverne anbringes på bageplade og bages i 15-18 min. ved 170 grader. Drys flormelis på kagerne.

Tekst og billede bragt med tilladelse af Bjørli Lehrmann, Vestre Hus

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre og udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2004-08-02 22:05:50

Check Also

Mælkebøttesaft

50-70 mælkebøttehoveder1 l. vand1-2 dl. honningSaft af 1 citron Mælkebøttehovederne knipses af planten uden at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *