Home / Opskrifter / Varme drikke / Chokoladedrik med mynte og tequila

Chokoladedrik med mynte og tequila

Til 6-7 kopper

200 gram mørk chokolade, fx. Noir Gastromomie 61 %
1 liter sødmælk
1 dl piskefløde
5-10 friske mynteblade, grofthakkede
30 gram vanillesukker (se tips)
1 dl. tequila
evt. Flødeskum
Fremgangsmåde:

Hak chokoladen meget fint. Bring mælk, fløde og mynteblade i kog i en tykbundet gryde og lad den simre i et par minutter. Tag gryden fra varmen og lad den stå i ca. 10 minutter.

Hæld mælken gennem en sigte over i en anden gryde og varm den forsigtigt op igen. Lige inden mælken når kogepunktet tilsættes den finthakkede chokolade under piskning.

Pisk til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt vanillesukker og tequila, bland det godt og server chokoladen varm. Server evt. Chokoladen med et par skefulde flødeskum

Tip: Ved vanillesukker menes der et glas med sukker hvori resten af adskillige skrabede vanillestænger er sat ned. Denne måde at lave vanillesukker på, giver en fantastisk aroma. Vanillesukkeret kan holde sig mindst et år. Fyld glasset op på ny med sukker hver gang der er brugt en portion.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-20 11:28:43

Check Also

Tyrkisk mokka

Tyrkisk mokka er berømt over hele verden. Man drikker den som regel kun efter måltiderne. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *