Home / Opskrifter / Varme drikke / Drikkechokolade

Drikkechokolade

Til 4 kopper

100 gram mørk chokolade, fx. Guanaja 70%
4 dl sødmælk
10 gram lyst rørsukker
1/3 stang vanille
1/2 dl. piskefløde

Hak chokoladen fint og stil den til side. Varm mælken, rørsukker, vanillestang og piskefløde op i en lille gryde. Tag det fra varmen og lad det trække lidt. Tag vanillestangen op og skrab kornene ned i mælken. Tilsæt chokoladen og pisk kraftigt til blandingen er ensartet.

Stil drikkechokoladen koldt og tildækket natten over, således at mælkebakterierne har tid til at udvikle sig. Dette bevirker, at drikken får en mere koncentreret og fløjlsblød smag.

Varm forsigtigt drikkechokoladen igennem inden servering. Pisk grundigt og server i små kopper.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-20 11:29:39

Check Also

Tyrkisk mokka

Tyrkisk mokka er berømt over hele verden. Man drikker den som regel kun efter måltiderne. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *