Gløgg

Gløgg ekstrakt laves af:

1 hel flaske Brøndums Snaps
1 stang flækket vanille
2 stænger hel kanel
10 hele kardemomme
10 hele nelliker

Desuden anvendes:

Rødvin
Portvin
Brun farin
Mandler
Rosiner

Gløgg ekstrakt – Det hele proppes ned i flasken – tag dig evt. en enkelt dram først, så du er sikker på, der er plads til krydderierne i flasken. Skal stå og trække i mindst én måned og helst i to. Så start i god tid.

Til den færdige gløgg, anvendes cirka 1 dl af ekstrakten til 1 flaske rødvin. Hertil kommer også et par dl sød portvin samt lidt sukker til den er så sød, som du kan lide den. Så mangler der kun lidt mandler og rosiner – og gløggen er klar til servering med lune æbleskiver og pebernødder til.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-20 11:32:24

 

Check Also

Tyrkisk mokka

Tyrkisk mokka er berømt over hele verden. Man drikker den som regel kun efter måltiderne. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *