Home / Opskrifter / Varme drikke / Gløgg med rom

Gløgg med rom

Gløgg ekstrakt af: (til 3 flasker rødvin)

1/2 flaske mørk rom
2 stænger hel kanel, brækket i små stykker
25 krydder nelliker
1 stk. ingefær
1 tsk. kardemomme
1 spiseskefuld pommeranskal

Desuden anvendes:

Rødvin
Mandler
Rosiner
Vanille sukker
Sukker

Gløgg ekstrakt : Bland ingredienserne til ekstrakten i et forrådsglas. Lad blandingen stå mindst 1 uge – gerne længere. Herefter filtreres blandingen gennem et kaffefilter. Denne ekstrakt rækker til 3 flasker rødvin.

Når dagen hvor gløggen skal drikkes fremkommer, hældes rødvin og ekstrakt i en gryde, og varmes langsomt op (må ikke koge)

Tilsæt sukker, mandler, rosiner og vanille sukker efter smag

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-20 11:34:07

Check Also

Tyrkisk mokka

Tyrkisk mokka er berømt over hele verden. Man drikker den som regel kun efter måltiderne. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *