Risvin

Til en vinballon på 25 liter

3 kg. løse ris
6 kg. persemelis
10 appelsiner
2 kg. rosiner
1 pakke bagegær eller 1 pakke hvidvinsgær samt gærnæringssalt

Frugter og ris skoldes med kogende vand. Appelsinerne vaskes grundigt, og skæres i små stykker (med skralden på). 4 kg. sukker opløses i 10 liter vand. Det hele fyldes på en vinballon, og der fyldes vand på op til 20 liter.

Efter ca. 4 dages gæring opløses de sidste 2 kg. sukker i ca. 3 liter vand og fyldes på vinballonen ( som evt. efterfyldes til der er i alt 25 liter ).

Efter ca. 4 uger omstikkes vinen og frugterne sies fra. Sørg for at vinen iltes godt. Vinen stilles nu til eftergæring og gærer helt ud.

Vinen omstilles på ny og der tilsættes 50 gram citronsyre og vinen stilles til klaring ca. 1 måned, hvorefter den på ny omstikkes. Husk at ryste kulsyren ud af vinen når den omstikkes.

Vinen står ny yderlig ca. 1 måned på ballonen og modner, hvorefter den kan hældes på flasker.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-21 14:25:42

Check Also

Valnøddesnaps

1 flaske Brøndum snaps 5 – 6 store valnødder (grønne valnødder) Valnødderne skæres ud i …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *