Home / Opskrifter / Øl- vin og spiritus / Vagabondens kanonslag

Vagabondens kanonslag

Til en vinballon på 25 liter

2 1/2 kg. rosiner (hakket)
2 1/2 kg. hvedekorn
700 gram abrikoser (hakket)
3 kg. kartofler (store og gamle)
10 appelsiner
8 kg. sukker
50 gram citronsyre
1 pakke vingær

Kartoflerne skylles grundigt og skæres i tynde skiver med skralden på. De koges derefter i 10 liter vand ved svag varme i 10 minutter. Saften sies og hældes i en stor krukke eller plastspand. Halvdelen af sukkeret tilsættes og der røres grundigt til det er opløst. Herefter tilsættes hvede, rosiner, abrikoser og appelsiner, som er skrællet og skåret i småstykker. Når massen er afkølet til 25 grader, tilsættes gæren opløst i lidt vand – samt yderlig 5 liter vand (som også skal være ca. 25 grader varmt)

Massen gærer voldsomt 1 uge, hvorefter abrikoser, appelsin og de øvrige ingredienser sies fra.

Vinen hældes nu på en ren vinballon. Resten af sukkeret tilsættes, hvorefter ballonen fyldes op med koldt vand. Vinen færdiggærer nu i løbet af ca. 3 uger. Vinen omstikke og der tilsættes 50 gram citronsyre samt 1 gram svovlpulver.

Kulsyren rystes ud af vinen, som stilles til klaring ca. 1 måned. Vinen omstikkes på ny og der tilsættes 2 gram svovlpulver. Vinen kan derefter fyldes på flasker.

Det er svært – men lad vinen ligge yderlig nogle måneder – den vil udvikle sig og blive bedre.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-21 14:27:44

Check Also

Valnøddesnaps

1 flaske Brøndum snaps 5 – 6 store valnødder (grønne valnødder) Valnødderne skæres ud i …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *