Magten over ilden

Det kan være sjovt at tænde bål på andre måder end den traditionelle - tændstikker og petroleum. I længden er dette en relativt triviel og kedelig måde at lave ild på. Få inspiration til andre og sjovere metoder.

Zzzzov med hajerne

Kattegatcentret i Grenaa er velkendt for sin samling af hajer. Mindre kendt er det til gengæld, at man også kan sove sammen med hajerne. Tilbuddet er specielt rettet mod skoler og foreninger, men på udvalgte dage i løbet af året, især omkring skoleferierne, er dette tilbud også til børnefamilier.

Aktiviteter

Ideer til hvad man kan lave på spejdermødet, i fritidshjemmet, i skolen eller når børnene keder sig derhjemme i weekenden. Få gang i hjulene - det er altid sjovt at prøve noget nyt.

Fester

Familiefesten, gensynsfesten, polterabend, bryllup, pebersvend - eller måske bare fest for festens skyld. Skal der være fest, så lad der være fest!

Lege

Lege skal der til - både til de store og de små. Find lege til enhver lejlighed og størrelse.

Løb

Baseløb, temaløb, byløb, stjerneløb, orienteringsløb og natløb. Løb og baseideer til hytteturen, den anderledes temafest og spejdermødet. Eller hvad med en sjov skattejagt for børnene til familiefesten?

Opskrifter

Opskrifter du ikke finder i mange kogebøger - vingummirand, røgning af fisk, citronsuppe, boghvedegrød og andre delikatesser til den særlige lejlighed. Velbekomme.

Spil

Det er træls aldrig at kunne blive enige om fair regler til kortspillet, og om man kan blive slået hjem på en griber. Find forslag til regler her.

Udflugter og Lejre

Ud i det danske land eller måske længere væk. På opdagelse, på eventyr, eller bare for hyggens skyld.

Årstider og Begivenheder

Denne kategori henvender sig formentlig mest til spejdere, hvor der kan hentes inspiration til indførelse af nye traditioner, til oprykningsceremonien eller til andre mystiske ritualer på spejdermødet eller lignende.

sjovide.dk på Facebook

For dem der slet ikke kan få nok, kan sjovide.dk nu også findes på Facebook. Hvis du ikke allerede har en Facebook-konto, var det måske nu du skulle få lavet en. Du kan finde sjovide.dk's fan-side på dette link .

Fuglefoder i den kolde tid

Vinteren er typisk den tid hvor vi tænker på fuglene, og sørger for at lægge foder ud til dem.  I supermarkeder og dyreforretninger kan man købe fuglefoder i mange afskygninger, men man kan, som med så meget andet, sagtens lave det selv.