Halloween

Halloween er en tradition af amerikansk oprindelse, der i lighed med andre udenlandske traditioner som fx karneval, har vundet indpas i det danske samfund.
Traditionen kan bedst beskrives som den amerikanske udgave af fastelavn, men i modsætning til fastelavn hvor man gerne må være klovn, ballerina eller noget andet fredsommeligt, så drejer halloween sig udelukkende om uhygge.
Halloween er åndernes nat og falder på den 31. oktober.
Vi kender næsten allesammen halloween fra amerikanske film og nogle af de effekter der følger med. Hoveder med lys i udskåret af store græskar, folk klædt ud som hekse, trolde og spøgelser, tågeslør, børn der tigger slik, spøgelseshistorier osv. Halloween kan danne grundlag for en god temafest eller hyttetur, specielt på den rigtige årstid.

Af dekorationsideer kan nævnes sorte flagermus, edderkopper, slanger, frøer, selvlysende skeletter og kranier og andet kryb, der enten kan laves i papir eller købes som gummifigurer i det fleste spøg-og-skæmt butikker eller legetøjsforretninger.
Der kan laves store udstoppede dukker der hænger fra galger i skoven eller i haven, der kan laves store edderkoppespind ved hjælp af tynd bomuldssnor, mørke rispapirlamper med ansigter på og naturligvis de velkendte græskarhoveder.

Skal der pyntes op i festsalen til halloween kan bordene udover ovenstående pyntegenstande også med stor fordel pyntes med store knogler med kødrester på. Den lokale slagter vil ofte være behjælpelig med nogle gode store lårbensknogler og griseben. Og kan man få fat i et godt grise-, heste- eller kohoved, så kan det bestemt også pynte op på enhver bordende.
Blod skal der også til - i rigelige mængder. Du kan enten anskaffe noget teaterblod i spøg-og-skæmt butikken, men da der typisk skal bruges spandevis, vil det sikkert være en god ide enten at bruge rød maling eller at anvende ketchup. Anvendes ketchup skal man muligvis tilpasse farven en anelse med noget rød bolchefarve for at ramme en realistisk kulør. Du kan også se vores opskrift på kunstigt blod for ideer.

Har du brug for yderligere ideer, så er amerikanerne velforsynede med websites der handler om gode råd og ideer til halloween. Du kan for eksempel besøge www.halloween-online.com.