Home / Aktiviteter / Håndelag / Skrotpladsen

Skrotpladsen

Måske kender du “Skrotpladsen” (Scrapheap Challenge) fra fjernsynet. Her skal to hold kort fortalt dyste mod hinanden i, hvem der kan bygge den bedste maskine (bil, båd, katapult etc) indenfor et fast tidsrum, udelukkende ved at bruge ting og sager fra den skrotplads som dysten foregår på.

Denne dyst kan naturligvis sagtens laves i lidt mindre format for børn i alle aldre. Helt optimalt vil det selvfølgelig være hvis man kan lave en aftale med den lokale losseplads/genbrugsplads eller med en skrothandel. Hvis ikke det kan lade sig gøre, må man have fat i naboerne, de andre spejderledere, kolleger etc for at fremskaffe så meget skrammel som muligt – fx udtjente barnevogne, gamle cykler og knallerter, cykeltrailere, brædder, stolper, krydsfinerplader o.lign. Med en relativt beskeden indsats skulle man hurtigt kunne samle en mindre container af skrammel, som kan danne basis for at bygge noget sjovt – det er straks værre at skulle køre det hele væk bagefter…

Herefter handler det blot om, at stille de fornødne redskaber til rådighed. Afhængigt af deltagernes alder er denne dyst jo også lærerig, hvor det kan blive muligt at lære nyt værktøj at kende. Lån dig frem til værktøj – supplér det gerne med lidt billigere sliddele – der er ingen grund til at ungerne kværner de dyreste skruebits og stiksavklinger i stykker… SØrg for masser af batterier til de batteridrevne maskiner, og køb nogle sortimentskasser af billige søm, skruer og bolte hos Harald Nyborg.

Hvad skal der så bygges? Ja – en sæbekassebil er jo altid et godt sted at starte. Eller hvorfor ikke en sæbekassebus? Det kunne jo også være en flødebollekastemaskine. Kun fantasien sætter grænser. De to eller tre hold skal naturligvis have et fast tidsrum til at løse opgaven i – fx 5 timer – hvorefter resultatet skal afprøves og bedømmes.

Materialer Skrammel – masser af skrammel
Og noget værktøj
Inde/ude Udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 8-100
Alder 10-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2007-06-11 00:50:43

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *