Home / Opskrifter / Slik og bagværk / Skumfiduser

Skumfiduser


Start med at plukke vilde bær – hindbær. kirsebær, brombær – og kog saft af dem. Man kan dog også bruge koncentreret købesaft.


Bland saft og sukker og kog blandingen op. Sæt husblassen i blød i 5 minutter, knug vandet af og put husblassen i den varme saft. Kog blandingen i 20 minutter.


Lad blandingen køle i 10 minutter og pisk så med en mixer.D er skal piskes længe – omkring 10 minutter. Så er blandingen meget stiv!


Hæld fidusmassen i nogle passende forme, som er drysset med et tykt lag sigtet flormelis.


Når massen er kold kan den klippes i stykker. Stykkerne dyppes hele tiden i flormelis, ellers klistrer det hele sammen.

  
Skumfiduserne sættes på pind og ristes i få sekunder over et bål, så overfladen bliver sprød.

Tekst og billede bragt med tilladelse af Bjørli Lehrmann, Vestre Hus

Materialer 210 gr. saft
400 gr. sukker
34 gr. husblas
flormelis
Inde/ude Udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2006-07-27 00:55:18

Check Also

Agernkager

Agernmel fremstilles på følgende måde:Agernskallerne bankes i stykker og fjernes med fingrene, hvorefter agernkernene koges …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *