Home / Løb / Skattejagt / Sørøver-skattejagt (4 poster)

Sørøver-skattejagt (4 poster)

Denne skattejagt gælder selvfølgelig om at finde skatten til sidst, men også at få børnene klædt ud som sørøvere. Skatten kan være slik, eller pølser og brød, samt skumfiduser til et bål.

Start med at lave et A4-ark, hvor der er digtet en historie om en fæl sørøver, der i sin tid begravede eller gemte en skattekiste, og at han nu igen prøver at finde den.
Jeg lavede en historie om den fæle sørøver Torben Træben, hvis træben der var gået melorm i, så det dryssede ud med mel-klatter.
Det smarte ved at vise vejen ved hjælp af mel-klatter er, at man ikke behøver at lave kringlede forklaringer om hvor næste post er. Dette er specielt velegnet til de lidt mindre børn.

Postene gemmes godt, så det tager lidt tid for børnene at finde dem.

Sørøverkortet, der gives til børnene i starten samt alle posterne, laves antikke ved at for det første at skrive teksten med skråskrift, (kan jo få hjælp af et tekstbehandlingsprogram) og ved at brænde det rundt i kanten, og gerne et lille hul i midten.

Slut sørøverkortet (det første A-4 ark) af med at skrive, at hvis børnene vil finde skatten skal de gå efter mel-klatten.

Jeg lavede derefter følgende poster:

Alle var selvfølgelig brændt, og desuden puttet i en plasticlomme.

Post 1
Digt videre på historien om den fæle sørøver, der selvfølgelig har været hvor i står, og derfor er i nærheden. Fortæl børnene at de for at undgå at blive lagt for meget mærke til (specielt af Torben, da der ikke er noget sørøvere hader mere end børn) skal kamufleres i hovedet. (Dette gøres med en lighter og en korkprop, der selvfølgelig ligger i selve posten. Brænd enden på korkproppen og vendt til den er afkølet, hvorefter man starter med at male sig selv med et par enkelte streger og derefter børnene).

Materialer:
Lighter
Korkprop

Post 2
Digt igen videre på hvad Torben, laver nu, og måske lidt om hvad han fortog sig som grum sørøver i sin ungdom. I alle posterne er der en videreførelse af Torbens liv og færden, både nu og da han var ung.
Nu skal børnene have en klap for øjet. (denne laves ved at klippe noget karton i passende størrelser og binde elastik eller snor i)

Materialer:
Sort karton
Elastik eller snor

Post 3
Nu skal børnene, og den voksne, have et overskæg, dette laves med en eyeliner-pen.

Materialer:
Eyelinerpen

Post 4
Torben har fået øje på børnene og er begyndt at spekulere om det nu også er rigtige sørøvere da de jo ikke har nogle sørøver-tørklæder på. Tørklæderne skal være af rødt, eller rødt/hvidt stribet stof, der klippes i trekanter.

Materialer:
Stof
Sakse

Afslutning
Nu er børnene klædt ud som sørøvere og de er klar til at finde skatten.
Historien må gerne være en smugle uhyggelig, så børnene får en følelse af at Torben er nærved.

Når børnene har fundet skatten er der i kisten et afsluttende brev, der fortæller at Torben nu kan huske hvor skatten er gemt og er på vej hen efter den, så børnene skal skynde sig at løbe hjem.

Som prikken over i’et kan der være en mand der er blevet klædt ud så han ligner Torben der går rundt omkring, så børnene indimellem får et glimt af ham, dette gør skattejagten mere spændende.

Materialer Til øjenklap:
sort karton, elastik/snor
korkprop
stof, rødt eller rødt/hvidt stribet
sort tusch til at tegne dødningehoveder på sørøver-tørklædet
sort eller brun eyeliner
en mand, der er udklædt som Sørøveren.
Inde/ude Udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 5-10
Varighed Ikke angivet
Skrevet af heidi mikkelsen, 2003-06-25 14:51:46

Check Also

Snehvideløb (8 poster)

Materialer Ingen Inde/ude Udendøre Sted Intet særligt sted påkrævet Bemærk Ingen Antal 0-100 Alder 5-10 …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *