Home / Løb / Anderledes løb / Spejder-paintball

Spejder-paintball

Den klassiske leg paintball i en børnevenlig udgave der er sjov for alle aldersgrupper.

Legen kan opbygges på mange måder og kan tage udgangspunkt i næsten ethvert tema der danner grundlag for løb, capture-the-flag lege og lignende.

Deltagerne deles i hold der skal kæmpe mod hinanden. Alle deltagere er udstyret med et antal mel-bolde (se beskrivelse under materialer). Holdenes deltagere skal forsøge at slå deltagere ihjel på det modsatte hold. Når man dør skal man gå til en førstehjælpspost hvor der skal udføres en eller anden handling for at blive levende igen, fx. lave 10 armbøjninger, englehop eller lignende der passer til aldersgruppen.
Holdene skal forsøge at erobre hinandens flag og samtidigt også forsøge at erobre så mange af det andet holds melbolde som muligt. De erobrede flag skal bringes tilbage til ens egen base og man skal forsøge at tilbageerobre ens eget flag hvis det bliver bortført. Bliver man dræbt mens man løber med et flag, uanset om det er et andet holds eller ens eget som man har tilbageerobret, skal man lægge flaget samt eventuelle melbolde det sted hvor man bliver skudt. Andre må så overtage dem.

Legen kan være tidsbegrænset, eller kan stoppe når eet enkelt hold har erobret de andre holds flag.

Legen kan laves i alle tænkelige kombinationer med andre løbstyper. Fx er den oplagt at kombinere med et smuger-tema, et gangster-tema eller lignende.

Materialer Nogle flag i forskellige farver.
Mel-bolde lavet af stykker af nylon-strømper der er fuld op med mel. For at lave 250 melbolde skal der bruges cirka 21 par nylonstrømper og 26 kg mel. I de fleste supermarkeder kan man købe billige nylonstrømper i pakker med 3 til cirka 15 kr. pr. pakke. Melet skal selvfølgelig være det billigst mulige, hvor godt det hæver er ligegyldigt 🙂
Når boldene laves, kan der med fordel anvendes et almindeligt engangsplasticbæger som måleenhed. Hvis den er fyldt 3/4 fuld svarer det til en god melbold. Når den første bold laves udnyttes nylonstrømpens fod. Bind en knude når melet er fyldt i, klip bolden af og bind en ny knude der virker som bund for den næste bold og så fremdeles. Der bliver cirka 6 bolde ud af hvert ben i nylonstrømpen.
Inde/ude Udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Det må frarådes at gemme boldene alt for længe, da fugt og mel tilsammen kan udvikle mange ubehagelige ting.
Antal 20-100
Alder 8-100
Varighed 60
Skrevet af Jan, 2001-10-08 11:30:42

Check Also

SMS løb

Brugen af mobiltelefoner og SMS beskeder kan gøre løb sjove og nyskabende. Holdende kan sendes …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *