Home / Opskrifter / Desserter / Syltede hyben

Syltede hyben

1 kg. modne hyben
500 g. sukker
½ dl. eddike
2½ dl. vand
Kanelbark

De modne hyben renses for stilke og blomster, frugterne flækkes, og kløpulveret skrabes ud af de to frugthalvdele med en lille teske. De halve hyben skylles derefter omhyggeligt og hældes i en kogende lage af sukker, eddike, vand og nogle stykker kanelbark. Hybenskallerne skal koge i lagen i ca. 20 minutter, hvorefter gryden tages af ilden og eventuelt skum fjernes. Der tilsættes konserveringsmiddel, og hyben samt lage hældes på rengjorte glas, der straks tilbindes.
Syltede hyben smager især dejligt til is og pandekager.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-28 23:07:03

Check Also

Mælkebøttesaft

50-70 mælkebøttehoveder1 l. vand1-2 dl. honningSaft af 1 citron Mælkebøttehovederne knipses af planten uden at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *