Totemdyr

Det er dejligt både at føle sig som noget ganske særligt, og samtidig at føle, at man er præcis som man skal være – og at man hører til. Illusionen om, at ens personlighed er afhængig af det stjernetegn, som astrologerne siger, man er født under, giver netop sådan en identitetsfølelse. En anden mulighed er at finde sit totemdyr.
I nogle kulturer forestille man sig, at hvert menneske er knyttet til en bestemt dyreart, som man er beslægtet med, og som yder én beskyttelse. Man kan finde sit totemdyr på mange forskellige måder. En måde er at trække det fra en sort kasse ………….


Denne aktivitet kræver en del forberedelse. Først skal man finde en række billeder af mulige totemdyr. Så skal billederne forsynes med en positiv karakteristik af dyret og mangfoldiggøres. Her er vist et par eksempler.


Dyrebillederne lamineres og udklippes – og de kan nu udtrækkes under højtidelige omstændigheder. F.eks. fra en sort kiste.


Er man tilfreds med sit totemdyr, kan det nu anbringes i et etui, som kan bæres om halsen. Dette etui kan f.eks. laves af et stykke foldet læder, hvori totemdyret limes fast. Så kan det fremvises til dem, man vil betro denne hemmelighed.
Etuiet kan hæftes sammen med hæfteklammer omkring en lædersnor.


Tekst og billede bragt med tilladelse af Bjørli Lehrmann, Vestre Hus

Materialer Lamineringsudstyr
Læder
Lædersnor
Hæftemaskine
Inde/ude Indendøre og udendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2003-06-29 11:39:59

Check Also

Skyggeteater med farvede figurer

Figuren tegnes op. Hvis figuren skal have farver, må det inderste af fig. skæres væk. …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *