Home / Opskrifter / Varme drikke / Tyrkisk mokka

Tyrkisk mokka

Tyrkisk mokka er berømt over hele verden. Man drikker den som regel kun efter måltiderne. For at kunne lave den skal du have en cezve, en langhalset kande af fortinnet kobber, aluminium eller emalje. Den fås i mange græske eller tyrkiske forretninger.

Til 1 lille kop mokka

1 top tsk. meget fintmalet tyrkisk kaffe
sukker efter smag

Kom 1 stor tsk. kaffe i en lille portionskande og tilsæt sukker efter smag. Hæld knap 1 mokkakopfuld vand på og rør rundt en gang.

Sæt den lille kande på blusset og bring kaffen i kog ved stærk varme. Derved dannes der skum, og kaffen stiger op i kanden. Tag den væk fra blusset et øjeblik, så mokkaen ikke koger over, og lad skummet få tid til at lægge sig. Kog kaffen op på denne måde endnu 2 gange.

Hæld mokkaen op i koppen og server den straks, mens den er meget varm.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-20 11:48:38

Check Also

Orange-chokolademælk

Til ca. 3 kopper 1/2 liter sødmælk 4 nelliker, grofthakket 1/2 stang kanel, knækket i …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *