Tyttebærgele

1 kg. tyttebær
2½ dl. vand
Sukker

Tyttebærrene skal plukkes så sent som muligt – i september og oktober. Det er kun godt, hvis bærrene har fået lidt nattefrost.
Tyttebærrene sættes over svagt blus med vandet. Når bærrene er kogt ud, sies saften fra. Til hver liter saft sættes ca. ¾ kg. sukker. Blandingen koges op over ganske svagt blus og skummes omhyggeligt. Lad bærrene småsimre i ca. 15 minutter, hæld derpå den varme saft i syltetøjsglas, og tilsæt herefter en smule cognac til hvert glas. Skru tætsluttende låg på – men først den følgende dag!

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-28 23:05:38

Check Also

Røllike boller

5 dl. vand100 g. smør1 tsk. salt2 spsk. hakket røllike eller syre300 g. mel6 æg …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *