Urteost

1 l. kærnemælk
1 dl. creme fraiche
1 fed knust hvidløg eller løgkarse
1 dl. syre
1 dl. hakkede gederamsblade
1 tsk. paprika eller karry
1 stykke mælkebøtterod i skiver

Kærnemælken sættes til at koge under svag blus. Kærnemælken vil da under opvarmningen skille ostestoffet fra vallen. Når ostestoffet har samlet sig i klumper, sies vallen fra, og ostestoffet røres med creme fraichen og smages til med knust hvidløg og hakket syre. Kom osten over i en kop og pynt med kogte skiver mælkebøtterod, et drys paprika og evt. lidt frisk grønt.
NB: Vallen der sies fra, kan bruges til brødbagning f.eks. snobrød eller pizzadej.

Materialer Ingen
Inde/ude Indendøre
Sted Intet særligt sted påkrævet
Bemærk Ingen
Antal 0-100
Alder 0-100
Varighed Ikke angivet
Skrevet af Jan, 2005-08-28 23:14:02

Check Also

Røllike boller

5 dl. vand100 g. smør1 tsk. salt2 spsk. hakket røllike eller syre300 g. mel6 æg …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *